
MALZEMELER
1 litre süt
4 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Sütü bir tencereye alın ve şekerin çeyrek kadar miktarını katıp karıştırın ve ateşe alıp kaynamaya bırakın. Diğer yandan, yumurta, nişasta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak iyice çırparak karıştırın.
Süt kaynadıktan sonra yumurtalı karışımın üzerine bir miktar yavaş yavaş süt ekleyerek karışımın ılık olmasını sağlayın. Daha sonra hepsini tencereye yani kalan sütün içine tekrar aktararak ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin. Sürekli karıştırın ki puding lop lop olmasın. Kaynamaya başlayınca bir miktar pudingi kenara ayırın, bununla kakaolu pudingin üzerini süsleyin.
Daha sonra kakaoyu ekleyin ve ateşte karıştırmaya devam edin. Ve tereyağını ekleyip tekrar iyice karıştırın ve göz göz olunca ateşten alın. Kakaolu pudingi ihtiyaç görürseniz bir kere blendardan geçirin ve sonra kulplara alın. Pudinglerin üzerini ayırdığınız sade puding ile döşeyin. İsteğe göre en son da fındık, fıstık, ceviz parçacıkları ya da hindistan ceviziyle süsleyin. Soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder