
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
1 adet yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı kadar şeker
Aldığı kadar un
1 adet yumurta sarısı
Tereyağı
YAPILIŞI
Akşamdan ılık su içine mayayı ve 1,5 tatlı kaşığı kadar toz şekeri atıp karıştırın.
Unu bir kaba koyun. İçine biraz tuz ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekleyin. Daha sonra mayalı suyu da yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Aldığı kadar un ile birlikte ılık su ve diğer malzemelerden de biraz daha eklemeye devam ederseniz daha fazla hamur elde etmiş olursunuz.
Hamuru sabaha kadar bekletip mayalanmasını sağlayın.
Kıymayı soğanla iyice kavurun. Hamuru istediğiniz büyüklükte bezeler haline getirin. Daha sonra her bir hamura merdane yardımıyla oval şekiller verin. İçine uzunlamasına kıymalı karışımı koyup pide şeklini verin. Daha sonra yumurta sarısını da üzerine iyice sürün. Önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Pişip fırından aldıktan sonra üzerine tereyağı sürün. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder