28 Eylül 2014 Pazar

Fıstıklı Tavuk Sote

MALZEMELER:

Parça göğüs tavuk eti

100 gram dolmalık biber

4 adet taze soğan

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı soya sosu

50 gram amerikan fıstığı

Tuz


YAPILIŞI:

Tavuğu küçük küçük parçalara bölün.


Nişastayı bir miktar su ile karıştırıp içine tavuk parçalarını daldırın ve üzerine soya sosu gezdirin.

Diğer yandan bir tavada yağı kızdırıp yüksek ateşte hazırladığınız karışımı kızarttıktan sonra tavuğu kevgir yardımıyla çıkartın.

Soğanı ince ince kıyıp sarımsak, biber ve fıstıklarla birlikte yağa atın.

Bir tutam tuz atın. 15 saniye kadar karıştırıp tavuğu katın. Biraz daha karıştırdıktan sonra servis yapın.

Paşa Tatlısı

MALZEMELER:

1 adet bayat ekmek içi


2 su bardağı süt

3 adet yumurta

3 çorba kaşığı eritilmiş margarin

1 çorba kaşığı toz şeker

Şurubu için;

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Süsleme için;

3 çorba kaşığı file fındık

2 çorba kaşığı hindistan cevizi


YAPILIŞI:

Ekmek içini ufalayıp derin bir tencereye alın. Sonra da sütü ekleyin. Sütü çektikten sonra yumurta, margarin ve toz şeker ilave edip iyice karıştırın.


Bir fırın tepsisini yağlayıp bu karışımı tepsiye dökün.  Önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. (Kabaran yerleri bıçak ucu yardımıyla delin)

Şurubu için; suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın.

Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine şerbeti de sıcak olarak dökün.

Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabakların alın. Üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin. Servis yapın.

Limonlu Tart

MALZEMELER:

200 gram un


100 gram margarin

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı şeker

Sosu için;

3 adet limon

5 adet yumurta

6 çorba kaşığı toz şeker

100 gram margarin

YAPILIŞI:

Un, yumurta, yağ ve şekeri hızlı hızlı iyice yoğurun. Yuvarlak bir tart kalıbına elinizle bastırarak döşeyip kenarlarını yükseltin. Hamura çatalla delikler açın.


Önceden ısıttığınız fırında hamur pembeleşene kadar pişirin.

Diğer yandan sosu için yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limonların kabuklarını rendeledikten sonra sularını sıkın. Şekerli karışıma ekleyin.

Sonra da içine eritilmiş yağı ekleyin.

Hazırladığınız sosu hamurun üzerine döküp tekrar fırına koyun. Yumurta katılaşana kadar pişirin. Servis yapın.

Kestaneli Karışık Kek

MALZEMELER:

500 gram haşlanmış kestane
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 su bardağı sıvıyağ
Kabartma tozu
Vanilya

YAPILIŞI:

Şeker, yumurta, un, süt ve yağı 5 dakika kadar çırpın. Buzdolabında yarım saat bekletin.


Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Sonrasında da keki kek kapsüllerine dökün. Üzerine kestaneleri serpiştirin. Orta dereceli ateşte pişirin. Servis yapın.

Kaymaklı Ayva Tatlısı

MALZEMELER:

6 adet limon ayvası


4 su bardağı şeker

400 gram kaymak

6 su bardağı su

YAPILIŞI:

Ayvaları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısmını temizleyin. Su içinde ateşe koyun.


Kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine şeker serpin. Şurup biraz koyulaşınca ateşten alın.

Ayvaları bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine hazırladığınız şurubu dökün.

Orta ısılı fırında ayvalar kızarıp şurup kıvama gelene kadar pişirin.

Daha sonra ayvaları servis tabağına alın. Ortasına kalan şuruptan koyun.

Soğuduktan sonra üzerlerine birer parça kaymak koyun. Servis yapın.

İncir Tatlısı

MALZEMELER:

Yarım kilo incir
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram ceviz içi
Un

YAPILIŞI:

İnicirleri yıkayıp dört parçaya ayırın. Yağı yayvan bir tavanın içinde kızdırıp incirleri içine atın. Biraz kavurduktan sonra içine toz şekeri ve su ilave ederek su biraz çekinceye kadar pişirin.


Daha sonra kıydığınız cevizleri de ekleyerek bir süre kavurun. Sıcak servis yapın.