20 Ekim 2014 Pazartesi

Keşkek

2014-10-11 21.07.30

 

MALZEMELER

 

Yarım kilo aşurelik buğday

1 parça tavuk göğsü

2 çorba kaşığı tereyağı

Kırmızıbiber

Tuz

 

YAPILIŞI

1 gün öncesinden aşurelik buğdayı seçip iyice yıkayın. Daha sonra bir kere suda kaynatıp altını kapatın ve bekletin.

Ertesi gün göz kararı suya akşamdan beklettiğiniz aşurelik buğdayı, yarım çorba kaşığı tereyağını, yıkayıp temizlediğiniz tavuğu ve tuz ekleyin. Çok fazla karıştırmamak kaydıyla arada karıştırın. 1 saat kadar kaynatın.

Ayrı bir tavada kalan tereyağını kızdırıp kırmızıbiber (dilerseniz) ekleyin. Servis yaparken, keşkeğin üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder