24 Eylül 2014 Çarşamba

Cevizli Balık

MALZEMELER:

600 gram balık fileto


100 gram mayonez

100 gram yoğurt

100 gram ceviz içi

Yarım su bardağı galeta unu

Yarım su bardağından biraz az un

50 gram margarin

1 tatlı kaşığı hardal

2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı süt

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

Yoğurt, mayonez ve hardalları karıştırın. Karabiber ve tuz ilave ederek bir sos elde edin.


Filetoları 4 cm eninde parçalara kesin.

Cevizlerin 4 de 3ünü öğütün geri kalanını da ince ince kıyın. Hepsini galeta unu ile karıştırın.

Süt ile yumurtayı çırpın. Karabiber ve tuz ilave edin.

Balık parçalarını tuzlayıp önce una daha sonra da yumurtaya bulayın. En sonunda da cevizli karışımla kaplayın. Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın.

Orta ısılı ateşte iki tarafını da iyice kızartın. Sos ile servis yapın.

Balık Dolması

MALZEMELER:

6 parça fileto balık


1,5 su bardağı amerikan pirinci

2 adet soğan

Bir miktar haşlanmış pazı yaprağı içi

Yarım kahve fincanı soya yağı

1 kahve fincanı fıstık

1 kahve fincanı kuş üzümü

Karabiber

Yenibahar

Tuz

YAPILIŞI:

Soğanları yağda kavurun. Pirinci haşlayın.


 Soğana kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinci ekleyin.

Daha sonra fileto balıkları tuzlayın. Üzerine pazı ve hazırladığınız karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Diğer balıklara aynı işlemi uygulayın.

Cam pişirme kabını yağlayın ve balıkları bu kaba yerleştirin.

Üzerine un, kırmızıbiber ve tuz serpin. Fırında pişirin. Servis yapın.

Yayla Çorbası

MALZEMELER:

Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı su
Tereyağı
Nane

YAPILIŞI:

Yoğurdu bir kaba alın. 1 su bardağı su ile iyice çırpın. Yumurtayı ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin.


Pirinci haşlayın ve yarım su bardağı soğuk su ilave edin. Yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın.


Koyu kıvamda olursa biraz ılık su ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın.


Ateşten alın. Diğer yandan tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Servis yapmadan önce naneyi üzerine gezdirin. Servis yapın.

Sütlü Patates Çorbası

MALZEMELER:

4 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
4 su bardağı su
Kırmızıbiber
Tuz

YAPILIŞI:

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip hafif kızarana kadar kavurun. Karıştırarak azar azar süt ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp katın.


Küçük küçük doğradığınız haşlanmış patatesleri ekleyin. Çorba göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.


Ateşten alın. Yağı ve kırmızı biberi hafif kavurduktan sonra çorbanın üzerine dökün. Servis yapın.

Sütlü Mısır Çorbası

MALZEMELER:

1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı su
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz


YAPILIŞI:

Tereyağını tencereye alıp eritin. Eridikten sonra küp küp doğradınız soğanları ve ince ince kıydığınız sarımsakları yağa ekleyin.


Soğanlar pembeleştikten sonra mısır ununu ekleyip kavurun.


Daha sonra soğuk suyu sonrasında da sütü ekleyin. Karıştırıp güzelce kaynatın.

Kaynadıktan sonra haşlanmış mısırı ilave edin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzu üzerine serpin.


Çorbayı kaynatıp kaynattıktan sonra el blendarı yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra kıvama göre suyunu ayarlayın.


Çorba güzelce kaynadıktan sonra üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.

Sütlü Çorba

MALZEMELER:

200 gram kıyma
3 çorba kaşığı un
1 kase haşlanmış nohut
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Kıymaya karabiber ve tuzu ekleyin. Küçük küçük köfteler elde edin.


Diğer yandan margarin ve unu kavurun. Üzerine sütü, suyu, nohutu ve köfteleri ilave ederek kaynatın.


Üzerine kızgın yağda nane kızdırıp sos yapabilirsiniz.


Daha sonra servis yapın.