MALZEMELER:
Karides
1 kilo ıspanak
600 gram mantar
1 adet soğan
200 gram kaşar
Beşamel sos
YAPILIŞI:
Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Saplarını ayıklayıp doğradığınız ıspanağı ilave edin.
Soteleyip soteledikten sonra bir kabın dibine yerleştirin.
Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün. Daha sonra sırasıyla limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı, çok az tereyağını ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri ve en üste de boza kıvamındaki beşamel sosu dökün.
Kalan kaşar rendesini de üzerine serpip fırına koyun. 30 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
24 Eylül 2014 Çarşamba
Hamsili Yumurta
MALZEMELER:
Yarım kilo hamsi
100 gram mısır unu
2 adet yumurta
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayarak temizleyin ve tuzlayın. İki hamsiyi birbirine ekleyerek mısır ununa bulayın. Teflon tavada az yağda kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizerek kızartın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp hamsilerin üzerine dökün. Arkalı önlü kızartın. Servis yapın.
Yarım kilo hamsi
100 gram mısır unu
2 adet yumurta
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayarak temizleyin ve tuzlayın. İki hamsiyi birbirine ekleyerek mısır ununa bulayın. Teflon tavada az yağda kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizerek kızartın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp hamsilerin üzerine dökün. Arkalı önlü kızartın. Servis yapın.
Hamsi Buğulama
MALZEMELER:
Yarım kilo hamsi
1 adet domates
2 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Hamsilerin kafalarını koparıp kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp kurulayın.
Diğer yandan bir kabın içine karabiber, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve tuz koyup karıştırın. Domatesleri küçük küçük doğrayıp üzerine yayın.
Hamsileri de içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında bekletin.
Daha sonra yayvan bir tepsiye serin. Zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Hafif ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yarım kilo hamsi
1 adet domates
2 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Hamsilerin kafalarını koparıp kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp kurulayın.
Diğer yandan bir kabın içine karabiber, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve tuz koyup karıştırın. Domatesleri küçük küçük doğrayıp üzerine yayın.
Hamsileri de içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında bekletin.
Daha sonra yayvan bir tepsiye serin. Zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Hafif ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Fırında Peynirli Mezgit Balığı
MALZEMELER:
6 parça mezgit fileto
6 parça kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
6 dilim halkalar halinde doğranmış domates
10 adet tane karabiber
2 adet ince ince doğranmış yeşil sivribiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı hazır süt kreması
YAPILIŞI:
Balıkları yıkayıp süzün. Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp balıkları aralarında boşluk bırakarak dizin.
Balıkların üzerine sırasıyla beyaz peynirleri, domatesleri ve sivribiberleri yerleştirin.
Kremayı bir kaba alıp çatalla iyice çırpın ve daha sonra balıkların üzerine gezdirin.
Üzerlerine tane karabiber serpin. Peynir tuzlu olduğu için ayrıca tuz atmanıza gerek yoktur.
Orta derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar pişirin. (Yarım saat kadar) Servis yapın.
6 parça mezgit fileto
6 parça kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
6 dilim halkalar halinde doğranmış domates
10 adet tane karabiber
2 adet ince ince doğranmış yeşil sivribiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı hazır süt kreması
YAPILIŞI:
Balıkları yıkayıp süzün. Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp balıkları aralarında boşluk bırakarak dizin.
Balıkların üzerine sırasıyla beyaz peynirleri, domatesleri ve sivribiberleri yerleştirin.
Kremayı bir kaba alıp çatalla iyice çırpın ve daha sonra balıkların üzerine gezdirin.
Üzerlerine tane karabiber serpin. Peynir tuzlu olduğu için ayrıca tuz atmanıza gerek yoktur.
Orta derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar pişirin. (Yarım saat kadar) Servis yapın.
Fırında Barbunya
MALZEMELER:
1 kilo barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı beyaz şarap
Maydanoz
Tuz
Alüminyum folya
YAPILIŞI:
Barbunyaları yıkayıp tuzlayın. Bir tepsiye dizin.
Zeytinyağı, maydanoz ve şarap ilave edin ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.
Önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
1 kilo barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı beyaz şarap
Maydanoz
Tuz
Alüminyum folya
YAPILIŞI:
Barbunyaları yıkayıp tuzlayın. Bir tepsiye dizin.
Zeytinyağı, maydanoz ve şarap ilave edin ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.
Önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
Biberli Karides
MALZEMELER:
1 kilo karides
2 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı salçalık biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
4 yaprak taze fesleğen
YAPILIŞI:
Karidesleri kaynar ve tuzlu suda 8 dakika kadar haşlayın.
Kabuklarını soyun.
Biberleri ince ince şerit şeklinde doğrayın.
Diğer yandan bir tavada yağı eritin. Bütün malzemeleri doğrayarak tavaya ekleyin.
Ara ara karıştırın. Daha sonrasında 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
1 kilo karides
2 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı salçalık biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
4 yaprak taze fesleğen
YAPILIŞI:
Karidesleri kaynar ve tuzlu suda 8 dakika kadar haşlayın.
Kabuklarını soyun.
Biberleri ince ince şerit şeklinde doğrayın.
Diğer yandan bir tavada yağı eritin. Bütün malzemeleri doğrayarak tavaya ekleyin.
Ara ara karıştırın. Daha sonrasında 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)