29 Eylül 2014 Pazartesi

Fırında Pazılı Omlet

MALZEMELER:

1 kilo pazı

2 adet yumurta


2 su bardağı lor peyniri


1 adet soğan


Yarım  su bardağı süt


5 çorba kaşığı galeta unu


Karabiber


Tuz



YAPILIŞI:

Pazı yaprakların yıkayıp süzün. İri iri doğrayın.


Teflon bir tavaya soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra soğana doğradığınız pazıyı ekleyin, tuz atıp orta ateşte sürekli karıştırın. Sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.

Peyniri yarım su bardağı sütle iyice karıştırın.

Çırptığınız yumurtaları, sütlü karışımı, pazıyı, karabiberi ve biraz da tuz ekleyerek hepsini iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün. Galeta ununu serpip önceden ısıttığınız fırında 45 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

28 Eylül 2014 Pazar

Terbiyeli Kolay Tavuk

MALZEMELER:

4 parça tavuk göğsü eti
1 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz

YAPILIŞI:

Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Bir kapta zeytinyağını, kimyonu, kırmızıbiberi ve tuzu koyarak karıştırın. Tavukları bu karışıma ilave edip bulayın.


En az yarım saat bu şekilde bekletin. Daha sonra da tavaya koyarak 5 dakika kadar pişirin ve ateşi azaltın.


Sık sık karıştırıp tavukların her yerinin kızarmasını sağlayın. Tavuklar iyice piştikten sonra ateşten alın. Dilerseniz patates ve pilav yanında servis yapın.

Tavuklu Dumpling

MALZEMELER:

250 gram tavuk kıyma

1 adet yufka


2 adet yumurta akı


1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz


1 diş sarımsak


4 su bardağı tavuk suyu


2 çay kaşığı beyaz pirinç sirkesi ya da şarap sirkesi


1 çay kaşığı soya sosu


Karabiber


Tuz



YAPILIŞI:

Yufkayı 12 eşit kareye bölüp bir kenarda bekletin.


Diğer yandan tavuk kıymasını bir kabın içine alıp içine sarımsağı küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.

1 parça maydanozu ince ince kıyıp kıymanın olduğu kaba ekleyin.

Soya sosu, şekeri ve 1 adet yumurtanın akını da bu kaba ekleyin.

Beklettiğiniz yufkaları tepsiye dizin.

Yufkaların ortasına hazırladığınız tavuk karışımından 1 kaşık kadar koyup  köşelerine yumurta sarısı sürün ve bohça şeklinde sarın.

Bu 12 adet parçayı bir çorba tenceresinin içine alın. Kaynar suda 5 dakika kadar pişirin ve çıkartın. Başka bir kapta bekletin.

Diğer yandan 4 su bardağı tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Sonra sirke daha sonra da tavuk dumplingleri ekleyerek 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Tavuk Yelpazesi

MALZEMELER:

6 adet tavuk biftek

3 adet soğan

5 adet yeşil biber


Yarım kilo doğranmış domates


1 adet sarımsak


2 çorba kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı şeker


Tuz


Beşamel Sos için:


2 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı margarin


Yarım litre süt


1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Biftekleri 1 çorba kaşığı tereyağında kızartıp tepsiye dizin.


Ayrı bir tencerede kalan yağı eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları, domatesleri, yeşil biber, sarımsak, şeker ve tuzu tenceye alıp pişirin.

Suyunu çektikten sonra tavuğun üzerine dökün.

Sos için, margarini bir tavada eritin. Unu da ilave edip sararana kadar karıştırın. Ve sütü ekleyin. Bulamaç hale gelene kadar pişirin. Bu sosu malzemelerin üzerine dökün.

Tepsiyi 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.

5 dakika kadar daha fırında pişirin. Kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Tavuk Şiş

MALZEMELER:

250 gram tavuk
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber
Kekik
Köri
Tuz

YAPILIŞI:

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Daha sonra bir kaba alın üzerine kekik, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber biber salçası, köri, ayçiçek yağı ve tuz ekleyerek marine edin. 
Ardından şişlere dizerek ızgaraya atın. 

Pazılı Tavuk Sarması

MALZEMELER:

6 adet tavuk göğsü ya da tavuk fileto

6 adet büyük boy pazı yaprağı


Sos için;


4 su bardağı tavuk suyu


2 çorba kaşığı sıvıyağ


2 çay kaşığı un


Karabiber


Tuz


İç Harcı için;


1 adet kırmızı çarliston biber


200 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Tavuk etlerini döverek yarım santimden de ince olacak şekilde inceltin.


Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kaynayan tuzlu suda 2 dakika kadar bekletip sudan çıkartıp süzün.

Saplarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın.

Dolmalık biberi tavla zarı gibi dilimleyip doğradığınız pazı yapraklarının üzerine ekleyin. Kaşar peynirini de ilave edip iyice karıştırın.

Sıvıyağı bir tencerede kızdırın ve hemen unu ekleyip orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Un sararıncaya kadar 3 dakika kadar kavurun.

Ilık tavuk suyunu da azar azar ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın.

Yumuşattığınız pazı yapraklarını tezgaha serin. Üzerlerine dövdüğünüz tavuk etlerini yayın.

Hazırladığınız biberli peynirli harçtan üzerlerine 2şer yemek kaşığı kadar koyup rulo halinde sarın.

Ruloların pişerken açılmaması için iki ucunu kürdanla tutturun.

Tencerenin kapağını kapalı halde kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

Ilık halde dilimleyerek servis yapın.