2 Ekim 2014 Perşembe

Peynirli Yumurta

MALZEMELER:

8 adet yumurta
125 gram kaşar peyniri ya da gravyer peyniri
1,5 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı et ya da tavuk suyu
Tuz

YAPILIŞI:

Yağı bir tencereye koyun. Kızdığında rendelediğiniz peyniri azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Üzerine et ya da tavuk suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın.


Peynir piştikten sonra yuvalar açıp yumurtaları kırın. Tuzunu ekleyin. Pişirin. Servis yapın.

1 Ekim 2014 Çarşamba

Mantarlı Yumurta

MALZEMELER:

8 adet yumurta
15 adet taze mantar
3 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Soğanları yıkayıp halka halka doğrayın ve yağda öldürün. Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın ve karabiber, tuzu da ekleyerek soğanlara ilave edip kavurun.


Sirkeyi ilave edip pişirin. Yuvalar açıp yumurtaları kırın. Pişirmeye devam edin. Servis yapın.

Kıymalı Karnabaharlı Omlet

MALZEMELER:

5 adet karnabahar

2 çorba kaşığı kıyma

1 adet domates

1 adet sivribiber

3 adet yumurta

50 gram kaşar peyniri

Dereotu

Ayçiçek yağı

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Karnabaharları suda haşlayın.


Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Biberleri de doğrayın.

Yağda kıymayı soteleyin. Domates ve biberleri ekleyin. Havuçları da soyup küp şeklinde doğrayıp ilave edin.

Suda haşladığınız karnabaharları da doğrayarak bu karışıma ilave edip bir sürü pişirin.

Ayrı bir kaba yumurtayı, küp küp doğradığınız kaşar peynirlerini ve ince ince kıydığınız dereotlarını koyup iyice karıştırın. Bir miktar da sıvıyağ koyun.

Pişirdiğiniz malzemelerin üzerine yumurta karışımını döküp karıştırın.

Teflon tavada bir miktar sıvıyağ ile bu karışımın tamamın arkalı önlü kızartın. Servis yapın.

Ispanaklı Yumurta

MALZEMELER:

8 adet uymurta
250 gram ıspanak
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Ispanakları ayıklayın ve yıkayın. Haşlayın ve püre haline getirin.


Diğer yandan bir tencereye yağı koyup ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.


Ispanak püresini üzerine ilave edin. Yuvalar açıp yumurtaları kırın. Biber, tuz ekleyin. Yumurtalar pişinceye kadar tutun. Servis yapın.

30 Eylül 2014 Salı

Ispanaklı Omlet Rulo

MALZEMELER:

6 adet yumurta

1 kilo ıspanak

6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniri

130 gram margarin

1,5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

Tuz


YAPILIŞI:

30 gram margarin, süt ve un ile orta ateşte beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıp 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini katıp hızlı hızlı karıştırarak peyniri sosa iyice yedirin.


Diğer yandan ıspanakları ıspanakları ayıklayıp, yıkayıp haşlayın.

Haşladığınız ıspanakların suyunu süzüp doğrayın ve bir kaseye boşaltın.

Üzerine 2 çorba kaşığı beşamel sos ve kalan rendelenmiş kaşar peynirini katın. Tuz da ekleyerek iyice karıştırın.

Yumurtalar ve bir miktar tuzu cam ya da porselen kapta iyice çırpın.

50 gram margarini bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdıktan sonra yumurtanın dörtte birini tavaya döküp omlet pişirin.

Omlet iyice kızardıktan sonra düz bir tabağa alın. Ortasına 2 çorba kaşığı ıspanak koyup rulo şeklinde sarın.

Kalan yumurtayla 3 adet omlet daha pişirip aynı işlemi bunlara da uygulayın.

Kalan 20 gram yağ ile yağladığınız tavaya rulo biçimindeki omletleri dizip üzerine kalan beşamel sosu dökün.

Orta ısılı fırına sürüp 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Hamsi Omleti

MALZEMELER:

Yarım kilo hamsi

2 adet yumurta

250 gram soğan

1 adet havuç

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

Un ya da galeta unu

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Hamsileri yıkayıp suyunu süzün. Kılçıklarını çıkarın.


Başka bir kaba havucu rendeleyin. Soğanları, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp ilave edin.

Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp karabiber ve tuz koyun, iyice karıştırın.

Büyük bir teflon tavaya biraz yağ koyun. Hamsileri tek tek galeta ununa bulayarak balıkların başları tavanın ortasına gelecek şekilde dizin.

Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan bir miktar döküp balıkların üzerine yayın. Sallayarak altını pembe renkte kızartın.

Kapak yardımıyla tersini çevirip üstünü de kızartın.

Balık ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Balıklı taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın. Servis yapın.