MALZEMELER
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Kabakların çekirdeklerini çıkardıktan sonra soyup büyük küpler halinde dilimleyin.
Doğradığınız
kabakları bir gece öncesinden üzerine şekerleri de koyarak bekletin.
Ertesi gün bir tencereye alın ve ateşe koyun. Kabak genelde suyunu salar
fakat kabağına göre değişebileceğinden gerekirse az miktarda su ilave
edin. Ateşte kaynayana kadar pişirin ve kısık ateşte yarım saat kadar
pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp soğutun. Üzerine çekilmiş ceviz ya da fındık serpin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/kabak-tatlisi/
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
16 Aralık 2014 Salı
15 Aralık 2014 Pazartesi
Fırında Köfte Patates
MALZEMELER
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı pul biber
3 demet maydanoz
Çeyrek ekmek içi
3 adet patates
2 adet domates
8 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
YAPILIŞI
Önce köfteleri yapmak için kıymayı, baharatları, tuzu, ıslak ekmek içini bir kaba koyun. Daha sonra sarımsakları ve maydanozları ince ince kıyarak ekleyin. Karışımı kapta iyice yoğurun. Küçük küçük parçalar ayırdıktan sonra yuvarlayıp, yassılaştırın ve köfteler elde edin.
Patatesleri soyup yıkayın ve dilerseniz küçük küpler halinde dilerseniz ince uzun şekilde dilimleyin.
Yeşil biberleri yıkayarak, içini temizleyin ve her birini 2 ye ayırın.
Domatesleri yıkayıp ve soyun ve dilimleyin.
Köfteleri, patatesleri ve yeşil biberleri ayrı ayrı sıvıyağda tam kızartmayacak şekilde biraz kızartın.
Bir fırın tepsisine kızarttığınız köfteleri, patatesleri, yeşil biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve salça ile hazırladığınız salçalı suyu ilave edin. Önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/firinda-kofte-patates/
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı pul biber
3 demet maydanoz
Çeyrek ekmek içi
3 adet patates
2 adet domates
8 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
YAPILIŞI
Önce köfteleri yapmak için kıymayı, baharatları, tuzu, ıslak ekmek içini bir kaba koyun. Daha sonra sarımsakları ve maydanozları ince ince kıyarak ekleyin. Karışımı kapta iyice yoğurun. Küçük küçük parçalar ayırdıktan sonra yuvarlayıp, yassılaştırın ve köfteler elde edin.
Patatesleri soyup yıkayın ve dilerseniz küçük küpler halinde dilerseniz ince uzun şekilde dilimleyin.
Yeşil biberleri yıkayarak, içini temizleyin ve her birini 2 ye ayırın.
Domatesleri yıkayıp ve soyun ve dilimleyin.
Köfteleri, patatesleri ve yeşil biberleri ayrı ayrı sıvıyağda tam kızartmayacak şekilde biraz kızartın.
Bir fırın tepsisine kızarttığınız köfteleri, patatesleri, yeşil biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve salça ile hazırladığınız salçalı suyu ilave edin. Önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/firinda-kofte-patates/
13 Aralık 2014 Cumartesi
Krep

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ ya da margarin
YAPILIŞI
Süt, su ve unu iyice çırparak karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. Akıcı bir hamur elde edin.
Krepi pişireceğiniz krep tavası ya da teflon tavada biraz miktarda margarin eritin. 1 kepçe yardımıyla hazırladığınız karışımdan tavaya dökün. İyice yayarak orta dereceli ateşte arkalı önlü pişirin. Bu hareketleri hızlıca yapmalısınız ki hem hamur eşit kalınlıkta olsun hem de eşit pişsin.
Arkalı önlü çevirirken spatuladan yardım alabilirsiniz.
Piştikten sonra kalan hamura da aynı işlemleri uygulayın. Dilerseniz kaşar peyniri, beyaz peynir, çikolata ya da dilediğiniz bir malzemeyle servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/krep/
Etiketler:
hamur işleri,
Kahvaltılık,
krep,
yemek,
yemek tarifi,
yemek tarifleri
11 Aralık 2014 Perşembe
Kalpli Çilekli Yaş Pasta

MALZEMELER
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı ılık süt
1 adet kalpli pasta kalıbı
2 paket hazır çilek aromalı krem tatlı
4 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
300 gram kadar çilek
1 çay bardağı çikolata damlası
YAPILIŞI
Yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Ilık sütü, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu da ekleyerek çok fazla çırpmadan karıştırın.
Pasta kalıbının her tarafını yağlayın daha sonra da unlayın. Ve keki dökün. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Diğer yandan 2 paket çilek aromalı kremi ve 4 su bardağı sütü mikserde 5 dakika kadar çırpın.
1 paket krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra keki kalıptan çıkarıp bir süre daha soğumasını sağlayın. Sonra ikiye bölün. Alt kısmı da üstü kısmı da 1 er su bardağı şekerli süt yaparak her yerini ıslatın.
Alt kısmına çilekli krem tatlının yarısını, krem şantinin yarısını, doğranmış çileklerin yarısını ve çikolata damlasının yarısını iyice yayın. Kekin üst kısmını da üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
Kekin her yerine spatula yardımıyla kalan çilekli kremi sürün. Üzerine kalan krem şantiden, kalan çileklerden ve kalan çikolata damlalarından koyarak süsleyin.
İçini çekmesi ve soğuması için buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Servis yapın.
Kakaolu Puding

MALZEMELER
1 litre süt
4 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Sütü bir tencereye alın ve şekerin çeyrek kadar miktarını katıp karıştırın ve ateşe alıp kaynamaya bırakın. Diğer yandan, yumurta, nişasta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak iyice çırparak karıştırın.
Süt kaynadıktan sonra yumurtalı karışımın üzerine bir miktar yavaş yavaş süt ekleyerek karışımın ılık olmasını sağlayın. Daha sonra hepsini tencereye yani kalan sütün içine tekrar aktararak ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin. Sürekli karıştırın ki puding lop lop olmasın. Kaynamaya başlayınca bir miktar pudingi kenara ayırın, bununla kakaolu pudingin üzerini süsleyin.
Daha sonra kakaoyu ekleyin ve ateşte karıştırmaya devam edin. Ve tereyağını ekleyip tekrar iyice karıştırın ve göz göz olunca ateşten alın. Kakaolu pudingi ihtiyaç görürseniz bir kere blendardan geçirin ve sonra kulplara alın. Pudinglerin üzerini ayırdığınız sade puding ile döşeyin. İsteğe göre en son da fındık, fıstık, ceviz parçacıkları ya da hindistan ceviziyle süsleyin. Soğutup servis yapın.
9 Aralık 2014 Salı
Donut

MALZEMELER
2 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
Yarım su bardağı krema
Tercihe göre süslemek için pudra şekeri, şekerleme vs.
YAPILIŞI
Ilık süt, şeker ve mayayı eritip 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık su ve yumurtayı ve sonra tuzu ekleyip iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bu parçaları elinizle yuvarlayın. Uygun bir kenara bolca un serpip hamurları buraya dizin. Üzerini kapatarak 20 dakika kadar bekletip mayalanmasını sağlayın.
Mayalandıktan sonra elinizle hamurları düzleştirip bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Yuvarlağın ortasına da (bir meşrubat kapağı yardımıyla olabilir), daha küçük yuvarlak yapıp içini boşaltın. Sonra tekrar mayalanması için kenarda bekletin.
Mayası inmeden çok kızgın olmayan yağda ve kısık ateşte hamurları pişirin. İyice pişirdikten sonra yağlarını çekmesi için kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye dizin. Daha sonra da benmari usulü erittiğiniz çikolata ve kremaya batırıp üzerine renkli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Ya da çikolata yerine pudra şekerine batırabilirsiniz.
Etiketler:
donut,
Tatlılar,
yemek,
yemek tarifi,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)