30 Eylül 2014 Salı

Ispanaklı Omlet Rulo

MALZEMELER:

6 adet yumurta

1 kilo ıspanak

6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniri

130 gram margarin

1,5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

Tuz


YAPILIŞI:

30 gram margarin, süt ve un ile orta ateşte beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıp 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini katıp hızlı hızlı karıştırarak peyniri sosa iyice yedirin.


Diğer yandan ıspanakları ıspanakları ayıklayıp, yıkayıp haşlayın.

Haşladığınız ıspanakların suyunu süzüp doğrayın ve bir kaseye boşaltın.

Üzerine 2 çorba kaşığı beşamel sos ve kalan rendelenmiş kaşar peynirini katın. Tuz da ekleyerek iyice karıştırın.

Yumurtalar ve bir miktar tuzu cam ya da porselen kapta iyice çırpın.

50 gram margarini bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdıktan sonra yumurtanın dörtte birini tavaya döküp omlet pişirin.

Omlet iyice kızardıktan sonra düz bir tabağa alın. Ortasına 2 çorba kaşığı ıspanak koyup rulo şeklinde sarın.

Kalan yumurtayla 3 adet omlet daha pişirip aynı işlemi bunlara da uygulayın.

Kalan 20 gram yağ ile yağladığınız tavaya rulo biçimindeki omletleri dizip üzerine kalan beşamel sosu dökün.

Orta ısılı fırına sürüp 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Hamsi Omleti

MALZEMELER:

Yarım kilo hamsi

2 adet yumurta

250 gram soğan

1 adet havuç

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

Un ya da galeta unu

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Hamsileri yıkayıp suyunu süzün. Kılçıklarını çıkarın.


Başka bir kaba havucu rendeleyin. Soğanları, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp ilave edin.

Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp karabiber ve tuz koyun, iyice karıştırın.

Büyük bir teflon tavaya biraz yağ koyun. Hamsileri tek tek galeta ununa bulayarak balıkların başları tavanın ortasına gelecek şekilde dizin.

Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan bir miktar döküp balıkların üzerine yayın. Sallayarak altını pembe renkte kızartın.

Kapak yardımıyla tersini çevirip üstünü de kızartın.

Balık ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Balıklı taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın. Servis yapın.

29 Eylül 2014 Pazartesi

Fırında Pazılı Omlet

MALZEMELER:

1 kilo pazı

2 adet yumurta


2 su bardağı lor peyniri


1 adet soğan


Yarım  su bardağı süt


5 çorba kaşığı galeta unu


Karabiber


Tuz



YAPILIŞI:

Pazı yaprakların yıkayıp süzün. İri iri doğrayın.


Teflon bir tavaya soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra soğana doğradığınız pazıyı ekleyin, tuz atıp orta ateşte sürekli karıştırın. Sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.

Peyniri yarım su bardağı sütle iyice karıştırın.

Çırptığınız yumurtaları, sütlü karışımı, pazıyı, karabiberi ve biraz da tuz ekleyerek hepsini iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün. Galeta ununu serpip önceden ısıttığınız fırında 45 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

28 Eylül 2014 Pazar

Terbiyeli Kolay Tavuk

MALZEMELER:

4 parça tavuk göğsü eti
1 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz

YAPILIŞI:

Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Bir kapta zeytinyağını, kimyonu, kırmızıbiberi ve tuzu koyarak karıştırın. Tavukları bu karışıma ilave edip bulayın.


En az yarım saat bu şekilde bekletin. Daha sonra da tavaya koyarak 5 dakika kadar pişirin ve ateşi azaltın.


Sık sık karıştırıp tavukların her yerinin kızarmasını sağlayın. Tavuklar iyice piştikten sonra ateşten alın. Dilerseniz patates ve pilav yanında servis yapın.

Tavuklu Dumpling

MALZEMELER:

250 gram tavuk kıyma

1 adet yufka


2 adet yumurta akı


1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz


1 diş sarımsak


4 su bardağı tavuk suyu


2 çay kaşığı beyaz pirinç sirkesi ya da şarap sirkesi


1 çay kaşığı soya sosu


Karabiber


Tuz



YAPILIŞI:

Yufkayı 12 eşit kareye bölüp bir kenarda bekletin.


Diğer yandan tavuk kıymasını bir kabın içine alıp içine sarımsağı küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.

1 parça maydanozu ince ince kıyıp kıymanın olduğu kaba ekleyin.

Soya sosu, şekeri ve 1 adet yumurtanın akını da bu kaba ekleyin.

Beklettiğiniz yufkaları tepsiye dizin.

Yufkaların ortasına hazırladığınız tavuk karışımından 1 kaşık kadar koyup  köşelerine yumurta sarısı sürün ve bohça şeklinde sarın.

Bu 12 adet parçayı bir çorba tenceresinin içine alın. Kaynar suda 5 dakika kadar pişirin ve çıkartın. Başka bir kapta bekletin.

Diğer yandan 4 su bardağı tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Sonra sirke daha sonra da tavuk dumplingleri ekleyerek 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Tavuk Yelpazesi

MALZEMELER:

6 adet tavuk biftek

3 adet soğan

5 adet yeşil biber


Yarım kilo doğranmış domates


1 adet sarımsak


2 çorba kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı şeker


Tuz


Beşamel Sos için:


2 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı margarin


Yarım litre süt


1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Biftekleri 1 çorba kaşığı tereyağında kızartıp tepsiye dizin.


Ayrı bir tencerede kalan yağı eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları, domatesleri, yeşil biber, sarımsak, şeker ve tuzu tenceye alıp pişirin.

Suyunu çektikten sonra tavuğun üzerine dökün.

Sos için, margarini bir tavada eritin. Unu da ilave edip sararana kadar karıştırın. Ve sütü ekleyin. Bulamaç hale gelene kadar pişirin. Bu sosu malzemelerin üzerine dökün.

Tepsiyi 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.

5 dakika kadar daha fırında pişirin. Kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.