MALZEMELER
250 gram kestane
1 su bardağı pirinç
250 gram tavuk
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Badem
Antep fıstığı
Tarçın
Kimyon
Karabiber
Tuz
MALZEMELER
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Kabakların çekirdeklerini çıkardıktan sonra soyup büyük küpler halinde dilimleyin.
Doğradığınız
kabakları bir gece öncesinden üzerine şekerleri de koyarak bekletin.
Ertesi gün bir tencereye alın ve ateşe koyun. Kabak genelde suyunu salar
fakat kabağına göre değişebileceğinden gerekirse az miktarda su ilave
edin. Ateşte kaynayana kadar pişirin ve kısık ateşte yarım saat kadar
pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp soğutun. Üzerine çekilmiş ceviz ya da fındık serpin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/kabak-tatlisi/
MALZEMELER
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı pul biber
3 demet maydanoz
Çeyrek ekmek içi
3 adet patates
2 adet domates
8 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
YAPILIŞI
Önce
köfteleri yapmak için kıymayı, baharatları, tuzu, ıslak ekmek içini bir
kaba koyun. Daha sonra sarımsakları ve maydanozları ince ince kıyarak
ekleyin. Karışımı kapta iyice yoğurun. Küçük küçük parçalar ayırdıktan
sonra yuvarlayıp, yassılaştırın ve köfteler elde edin.
Patatesleri soyup yıkayın ve dilerseniz küçük küpler halinde dilerseniz ince uzun şekilde dilimleyin.
Yeşil biberleri yıkayarak, içini temizleyin ve her birini 2 ye ayırın.
Domatesleri yıkayıp ve soyun ve dilimleyin.
Köfteleri, patatesleri ve yeşil biberleri ayrı ayrı sıvıyağda tam kızartmayacak şekilde biraz kızartın.
Bir
fırın tepsisine kızarttığınız köfteleri, patatesleri, yeşil biberleri
ve dilimlediğiniz domatesleri dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve salça
ile hazırladığınız salçalı suyu ilave edin. Önceden ısıttığınız fırında
yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/firinda-kofte-patates/
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ ya da margarin
YAPILIŞI
Süt,
su ve unu iyice çırparak karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve
karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. Akıcı bir hamur elde edin.
Krepi
pişireceğiniz krep tavası ya da teflon tavada biraz miktarda margarin
eritin. 1 kepçe yardımıyla hazırladığınız karışımdan tavaya dökün. İyice
yayarak orta dereceli ateşte arkalı önlü pişirin. Bu hareketleri
hızlıca yapmalısınız ki hem hamur eşit kalınlıkta olsun hem de eşit
pişsin.
Arkalı önlü çevirirken spatuladan yardım alabilirsiniz.
Piştikten
sonra kalan hamura da aynı işlemleri uygulayın. Dilerseniz kaşar
peyniri, beyaz peynir, çikolata ya da dilediğiniz bir malzemeyle servis
yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/krep/
MALZEMELER
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı ılık süt
1 adet kalpli pasta kalıbı
2 paket hazır çilek aromalı krem tatlı
4 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
300 gram kadar çilek
1 çay bardağı çikolata damlası
YAPILIŞI
Yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Ilık sütü, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu da ekleyerek çok fazla çırpmadan karıştırın.
Pasta kalıbının her tarafını yağlayın daha sonra da unlayın. Ve keki dökün. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Diğer yandan 2 paket çilek aromalı kremi ve 4 su bardağı sütü mikserde 5 dakika kadar çırpın.
1 paket krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra keki kalıptan çıkarıp bir süre daha soğumasını sağlayın. Sonra ikiye bölün. Alt kısmı da üstü kısmı da 1 er su bardağı şekerli süt yaparak her yerini ıslatın.
Alt kısmına çilekli krem tatlının yarısını, krem şantinin yarısını, doğranmış çileklerin yarısını ve çikolata damlasının yarısını iyice yayın. Kekin üst kısmını da üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
Kekin her yerine spatula yardımıyla kalan çilekli kremi sürün. Üzerine kalan krem şantiden, kalan çileklerden ve kalan çikolata damlalarından koyarak süsleyin.
İçini çekmesi ve soğuması için buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Servis yapın.
MALZEMELER 1 litre süt4 yemek kaşığı kakao1 adet yumurta1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı mısır nişastası1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞI Sütü bir tencereye alın ve şekerin çeyrek kadar miktarını katıp karıştırın ve ateşe alıp kaynamaya bırakın. Diğer yandan, yumurta, nişasta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak iyice çırparak karıştırın. Süt kaynadıktan sonra yumurtalı karışımın üzerine bir miktar yavaş yavaş süt ekleyerek karışımın ılık olmasını sağlayın. Daha sonra hepsini tencereye yani kalan sütün içine tekrar aktararak ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin. Sürekli karıştırın ki puding lop lop olmasın. Kaynamaya başlayınca bir miktar pudingi kenara ayırın, bununla kakaolu pudingin üzerini süsleyin.Daha sonra kakaoyu ekleyin ve ateşte karıştırmaya devam edin. Ve tereyağını ekleyip tekrar iyice karıştırın ve göz göz olunca ateşten alın. Kakaolu pudingi ihtiyaç görürseniz bir kere blendardan geçirin ve sonra kulplara alın. Pudinglerin üzerini ayırdığınız sade puding ile döşeyin. İsteğe göre en son da fındık, fıstık, ceviz parçacıkları ya da hindistan ceviziyle süsleyin. Soğutup servis yapın.