MALZEMELER
1 Su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kabartma tozu
Karton bardak
KREMA
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
SÜSLEMEK İÇİN
Tercihe göre çekilmiş fındık, fıstık ya da damla çikolata
YAPILIŞI
Şekeri
ve yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra sıvıyağı ve yoğurdu ekleyin.
Diğer yandan başka bir kapta unu, vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozunu
karıştırın ve diğer karışıma ekleyin.
Karton
bardakları bir tepsiye dizerek hazırladığınız karışımı, bardakların
yarısından biraz fazla olarak doldurun. Önceden ısıttığınız fırında 30
dakika kadar pişirin.
Piştikten
sonra bardakları fırından alın ve bir süre soğumasını bekleyin. Sonra
bardakların içindeki kekleri çıkarın. Bunu bardakları yırtarak daha
kolay yapabilirsiniz.
Diğer
yandan krema için sütün içine şeker, un ve nişasta katın ve kısık bir
ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın.
Bir kenarda biraz soğuttuktan sonra toz kremşantiyi de ekleyip mikser
yardımıyla çırpın. Soğumaya bırakın.
Keklerin
üzerilerini bıçakla kesip düzgün bir şekil almalarını sağlayın. Üstten
içlerini çay kaşığı ile oyup soğuttuğunuz kremayla içlerini doldurun.
Yine keklerin üzerini de kremayla kaplayın. Fındık, fıstık ya da damla
çikolatayla dileklerinizi serperek süsleyin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/bardak-kek/.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
19 Aralık 2014 Cuma
18 Aralık 2014 Perşembe
Kestaneli Pilav
MALZEMELER
250 gram kestane
1 su bardağı pirinç
250 gram tavuk
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Badem
Antep fıstığı
Tarçın
Kimyon
Karabiber
Tuz
250 gram kestane
1 su bardağı pirinç
250 gram tavuk
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Badem
Antep fıstığı
Tarçın
Kimyon
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Kestaneleri
pişirin ve kabuklarını soyun. Bademlerin ve fıstıkları sıcak suda biraz
bekletip kabuklarını soyun. Soyduğunuz çerezleri ve kestaneyi sıvıyağda
bir süre kavurun.
Tavuğu haşlayın ve didikleyin. Tavuğu ve yarım su bardağı tavuk suyunu pilava katmak için ayırın.
Diğer
yandan pirinci tereyağı ve bir miktar sıvıyağda kavurun. Daha sonra
pirince kavurduğunuz kestane, badem ve fıstığının 3/1 kadarını ekleyin.
Bir süre daha hepsini birlikte kavurun.
1
su bardağı su, yarım su bardağı tavuk suyu, kimyon, karabiber ve tuz
koyup pilavı pişirin. Pişirmeden bir süre önce haşlayıp didiklediğiniz
tavuğu da pilavın içine ekleyin.
Kavurduğumuz kalan çerezleri pişen pilavın üzerine serpiştirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/kestaneli-pilav/
http://www.yemekteyiz.gen.tr/kestaneli-pilav/
16 Aralık 2014 Salı
Kabak Tatlısı
MALZEMELER
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Kabakların çekirdeklerini çıkardıktan sonra soyup büyük küpler halinde dilimleyin.
Doğradığınız kabakları bir gece öncesinden üzerine şekerleri de koyarak bekletin. Ertesi gün bir tencereye alın ve ateşe koyun. Kabak genelde suyunu salar fakat kabağına göre değişebileceğinden gerekirse az miktarda su ilave edin. Ateşte kaynayana kadar pişirin ve kısık ateşte yarım saat kadar pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp soğutun. Üzerine çekilmiş ceviz ya da fındık serpin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/kabak-tatlisi/
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Kabakların çekirdeklerini çıkardıktan sonra soyup büyük küpler halinde dilimleyin.
Doğradığınız kabakları bir gece öncesinden üzerine şekerleri de koyarak bekletin. Ertesi gün bir tencereye alın ve ateşe koyun. Kabak genelde suyunu salar fakat kabağına göre değişebileceğinden gerekirse az miktarda su ilave edin. Ateşte kaynayana kadar pişirin ve kısık ateşte yarım saat kadar pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp soğutun. Üzerine çekilmiş ceviz ya da fındık serpin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/kabak-tatlisi/
15 Aralık 2014 Pazartesi
Fırında Köfte Patates
MALZEMELER
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı pul biber
3 demet maydanoz
Çeyrek ekmek içi
3 adet patates
2 adet domates
8 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
YAPILIŞI
Önce köfteleri yapmak için kıymayı, baharatları, tuzu, ıslak ekmek içini bir kaba koyun. Daha sonra sarımsakları ve maydanozları ince ince kıyarak ekleyin. Karışımı kapta iyice yoğurun. Küçük küçük parçalar ayırdıktan sonra yuvarlayıp, yassılaştırın ve köfteler elde edin.
Patatesleri soyup yıkayın ve dilerseniz küçük küpler halinde dilerseniz ince uzun şekilde dilimleyin.
Yeşil biberleri yıkayarak, içini temizleyin ve her birini 2 ye ayırın.
Domatesleri yıkayıp ve soyun ve dilimleyin.
Köfteleri, patatesleri ve yeşil biberleri ayrı ayrı sıvıyağda tam kızartmayacak şekilde biraz kızartın.
Bir fırın tepsisine kızarttığınız köfteleri, patatesleri, yeşil biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve salça ile hazırladığınız salçalı suyu ilave edin. Önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/firinda-kofte-patates/
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı pul biber
3 demet maydanoz
Çeyrek ekmek içi
3 adet patates
2 adet domates
8 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
YAPILIŞI
Önce köfteleri yapmak için kıymayı, baharatları, tuzu, ıslak ekmek içini bir kaba koyun. Daha sonra sarımsakları ve maydanozları ince ince kıyarak ekleyin. Karışımı kapta iyice yoğurun. Küçük küçük parçalar ayırdıktan sonra yuvarlayıp, yassılaştırın ve köfteler elde edin.
Patatesleri soyup yıkayın ve dilerseniz küçük küpler halinde dilerseniz ince uzun şekilde dilimleyin.
Yeşil biberleri yıkayarak, içini temizleyin ve her birini 2 ye ayırın.
Domatesleri yıkayıp ve soyun ve dilimleyin.
Köfteleri, patatesleri ve yeşil biberleri ayrı ayrı sıvıyağda tam kızartmayacak şekilde biraz kızartın.
Bir fırın tepsisine kızarttığınız köfteleri, patatesleri, yeşil biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve salça ile hazırladığınız salçalı suyu ilave edin. Önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/firinda-kofte-patates/
13 Aralık 2014 Cumartesi
Krep

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ ya da margarin
YAPILIŞI
Süt, su ve unu iyice çırparak karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. Akıcı bir hamur elde edin.
Krepi pişireceğiniz krep tavası ya da teflon tavada biraz miktarda margarin eritin. 1 kepçe yardımıyla hazırladığınız karışımdan tavaya dökün. İyice yayarak orta dereceli ateşte arkalı önlü pişirin. Bu hareketleri hızlıca yapmalısınız ki hem hamur eşit kalınlıkta olsun hem de eşit pişsin.
Arkalı önlü çevirirken spatuladan yardım alabilirsiniz.
Piştikten sonra kalan hamura da aynı işlemleri uygulayın. Dilerseniz kaşar peyniri, beyaz peynir, çikolata ya da dilediğiniz bir malzemeyle servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/krep/
Etiketler:
hamur işleri,
Kahvaltılık,
krep,
yemek,
yemek tarifi,
yemek tarifleri
11 Aralık 2014 Perşembe
Kalpli Çilekli Yaş Pasta

MALZEMELER
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı ılık süt
1 adet kalpli pasta kalıbı
2 paket hazır çilek aromalı krem tatlı
4 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
300 gram kadar çilek
1 çay bardağı çikolata damlası
YAPILIŞI
Yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Ilık sütü, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu da ekleyerek çok fazla çırpmadan karıştırın.
Pasta kalıbının her tarafını yağlayın daha sonra da unlayın. Ve keki dökün. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Diğer yandan 2 paket çilek aromalı kremi ve 4 su bardağı sütü mikserde 5 dakika kadar çırpın.
1 paket krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra keki kalıptan çıkarıp bir süre daha soğumasını sağlayın. Sonra ikiye bölün. Alt kısmı da üstü kısmı da 1 er su bardağı şekerli süt yaparak her yerini ıslatın.
Alt kısmına çilekli krem tatlının yarısını, krem şantinin yarısını, doğranmış çileklerin yarısını ve çikolata damlasının yarısını iyice yayın. Kekin üst kısmını da üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
Kekin her yerine spatula yardımıyla kalan çilekli kremi sürün. Üzerine kalan krem şantiden, kalan çileklerden ve kalan çikolata damlalarından koyarak süsleyin.
İçini çekmesi ve soğuması için buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)