www.yemekteyiz.gen.tr/portakal-joleli-kek/
KEK MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
Un
ÜZERİ İÇİN
2 su bardağı portakal suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Ahududulu Draje çikolata
YAPILIŞI
Kek
malzemelerini bir kaba alıp iyice karıştırın. Bir tart kabını yağlayıp
hazırladığınız karışımı içine koyun. Ardından daha önce ısıttığınız
fırında keki pişirin.
Kek piştikten sonra kalıptan çıkarın. Bir tabağa alıp soğumasını sağlayın.
Jölesi
için portakal suyunu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın. Ateşte
koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Jöleyi de soğuması
için bir kenarda bekletin.
Daha sonra keki ters çevirip jöleyi üzerine dökün. Boşluk kısmına yaygınlaştırınca tekrar soğumaya bırakın.
Krem
şantiyi sütle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpın. Kekin üzerine
sürdüğünüz ve soğuttuğunuz jölenin üzerine düzgün şekilde yayın.
Ahududulu draje çikolata ile süsleyin. Dilerseniz hindistan cevizi, farklı drajaler ile de süsleyebilirsiniz.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
8 Ocak 2015 Perşembe
7 Ocak 2015 Çarşamba
Babaganuş
www.yemekteyiz.gen.tr/babaganus/
MALZEMELER
2 adet bostan patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biberi
3 diş sarımsak
Limon
Sıvıyağ
Tuz
Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI
Patlıcan, kırmızı biber, çarliston biberleri közleyin. Közledikten sonra biraz soğutup kabuklarını temizleyin.
Daha sonra hepsini servis yapacağınız kaba küçük küçük doğrayın. İnce ince doğradığınız ya da rendelediğiniz sarımsakları ilave edin. Ağız tadınıza göre miktarını ayarlayıp yağ, limon ve tuzu da ekleyin.
Ardından hepsini iyice karıştırın. İnce ince doğradığınız maydanoz ile üzerini süsleyin. servis yapın.
MALZEMELER
2 adet bostan patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biberi
3 diş sarımsak
Limon
Sıvıyağ
Tuz
Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI
Patlıcan, kırmızı biber, çarliston biberleri közleyin. Közledikten sonra biraz soğutup kabuklarını temizleyin.
Daha sonra hepsini servis yapacağınız kaba küçük küçük doğrayın. İnce ince doğradığınız ya da rendelediğiniz sarımsakları ilave edin. Ağız tadınıza göre miktarını ayarlayıp yağ, limon ve tuzu da ekleyin.
Ardından hepsini iyice karıştırın. İnce ince doğradığınız maydanoz ile üzerini süsleyin. servis yapın.
5 Ocak 2015 Pazartesi
Kabaklı Havuç Salatası
www.yemekteyiz.gen.tr/kabakli-havuc-salatasi/
MALZEMELER
Yarım kilo havuç
Yarım kilo kabak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
4 adet sarımsak
Tuz
Sıvıyağ
Ceviz kırıkları
Kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Kabakları ve havuçları ayrı kaplarda rendeleyin. Özellikle kabağın suyunu rendeledikten sonra sıkın. Daha sonra yine ayrı ayrı çok az bir sıvıyağda her ikisini de kavurun.
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, ince ince dilimlediğiniz ya da rendelediğiniz sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Servis tabağına kavurduğunuz havuç ve kabakları koyun. Ardından hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın. Üzerini kırmızı pul biber ve ceviz parçalarıyla süsleyin. Servis yapın. (Dilerseniz tereyağını kırmızı pul biber ile kızdırıp da salatayı süsleyebilirsiniz)
MALZEMELER
Yarım kilo havuç
Yarım kilo kabak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
4 adet sarımsak
Tuz
Sıvıyağ
Ceviz kırıkları
Kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Kabakları ve havuçları ayrı kaplarda rendeleyin. Özellikle kabağın suyunu rendeledikten sonra sıkın. Daha sonra yine ayrı ayrı çok az bir sıvıyağda her ikisini de kavurun.
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, ince ince dilimlediğiniz ya da rendelediğiniz sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Servis tabağına kavurduğunuz havuç ve kabakları koyun. Ardından hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın. Üzerini kırmızı pul biber ve ceviz parçalarıyla süsleyin. Servis yapın. (Dilerseniz tereyağını kırmızı pul biber ile kızdırıp da salatayı süsleyebilirsiniz)
3 Ocak 2015 Cumartesi
Pepeçura
![]() |
Pepecura |
MALZEMELER
4 yemek kaşığı mısır nişastası ya da mısır unu
1 kilo siyah üzüm
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre hindistan cevizi, çam fıstığı ya da çekilmiş fındık
YAPILIŞI
Siyah üzümleri tane tane yıkayıp ayırın ve geniş bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ilave ederek bir kaşık yardımıyla üzümleri ezin. Ardından 4 su bardağı su ilave ederek tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Kaynatıp ateşten aldıktan sonra süzgeç yardımıyla güzelleri süzün.
Diğer yandan 1 su bardağı suda nişastayı eritin. Süzdüğünüz üzüm suyunu 1 su bardağı eritilmiş nişastayla birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karıştırdıktan sonra tekrar tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Üzeri göz göz olana kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika kadar kısık ateşte tutmaya devam edin.
Daha sonra karışımı servis kaselerine boşaltın. Üzerini isteğinize göre çam fıstığı, çekilmiş fındık, hindistan cevizi ile süsleyin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Etiketler:
pepeçura,
Tatlılar,
yemek tarifi,
yemek tarifleri
30 Aralık 2014 Salı
Közde Kırmızı Biber Yoğurtlaması
www.yemekteyiz.gen.tr/kozde-kirmizi-biber-yogurtlamasi/
MALZEMELER
Yarım kilo kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
YAPILIŞI
Izgara ya da fırında biberleri közleyin. Közledikten sonra kabuklarını soyun. Suyunu süzüp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra biberleri orta kalınlıkta doğrayın. Servis tabağına alın.
Ayrı bir yerde bir kase yoğurt içine sarımsakları ince ince doğrayın. İyice karıştırın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu hazırladığınız biberlere ekleyip karıştırın. Servis yapın.
Üzerini dilediğiniz gibi havuç, biber ve domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER
Yarım kilo kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
YAPILIŞI
Izgara ya da fırında biberleri közleyin. Közledikten sonra kabuklarını soyun. Suyunu süzüp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra biberleri orta kalınlıkta doğrayın. Servis tabağına alın.
Ayrı bir yerde bir kase yoğurt içine sarımsakları ince ince doğrayın. İyice karıştırın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu hazırladığınız biberlere ekleyip karıştırın. Servis yapın.
Üzerini dilediğiniz gibi havuç, biber ve domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
27 Aralık 2014 Cumartesi
Mantar Sote
www.yemekteyiz.gen.tr
MALZEMELER
2 paket mantar
2 adet domates
6 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırın. İnce ince doğradığınız yeşil biberleri, ince ince doğradığınız sarımsakları, kırmızı pul biberi ve salçayı katıp soteleyin. Daha sonra temizleyip doğradığınız mantarları üzerine katarak sotelemeye devam edin. Bir süre karıştırdıktan sonra, soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Mantarlar suyunu salıp tekrar çektiğinde bir süre daha soteleyip ateşten alın. Servis yapın.
(Dilerseniz kaşar rendesi serperek farklı lezzet ekleyebilirsiniz)
MALZEMELER
2 paket mantar
2 adet domates
6 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırın. İnce ince doğradığınız yeşil biberleri, ince ince doğradığınız sarımsakları, kırmızı pul biberi ve salçayı katıp soteleyin. Daha sonra temizleyip doğradığınız mantarları üzerine katarak sotelemeye devam edin. Bir süre karıştırdıktan sonra, soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Mantarlar suyunu salıp tekrar çektiğinde bir süre daha soteleyip ateşten alın. Servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)