www.yemekteyiz.gen.tr/bonibonlu-cevizli-yas-pasta/
MALZEMELER
1 adet hazır pandispanya kek
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı bonibon
Krema için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
İlk
önce kremasını hazırlayın. Krema için sütü bir tencereye alıp ocağa
koyun. Daha sonra un, nişasta, şeker ve vanilyayı sırayla süte ekleyerek
iyice karıştırarak kaynatın. Kremayı önce yüksek ateşte daha sonra
kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Daha sonra ateşten alın. Soğumaya
bırakın (Ilık olmalı)
Kekin
alt bölümünü bir tabağa alıp sütle hafifçe ıslayın. Ilık olan kremanın
yarısından daha az kısmını kekin alt kısmına doldurun. Daha sonra
çekilmiş cevizlerin, damla çikolataların ve bonibonların 4/3 ünü kekin
arasına serpiştirin.
Kekin
üst bölümünü güzelce yerleştirdikten sonra üzerine ve yanlarına kalan
kremayı düzgün şekilde yayın ve spatula yardımıyla düzeltin. Daha sonra
süt ve kremşantiyi mikser yardımıyla iyice çırpıktan sonra kremanın
üzerine yine düzgün şekilde yayın.
Daha
sonra üzerine kalan cevizleri, damla çikolataları ve bonibonları
serpiştirip süsleyin. Buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra
servis yapın.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
17 Ocak 2015 Cumartesi
15 Ocak 2015 Perşembe
www.yemekteyiz.gen.tr
14 Ocak 2015 Çarşamba
Yoğurtlu Patates Salatası
www.yemekteyiz.gen.tr/yogurtlu-patates-salatasi/
MALZEMELER
3 adet patates
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı labne peynir
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın ve biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra da küp küp doğrayın.
Ayrı bir kapta yoğurt, hardal, labne peyniri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Haşladığınız patatesleri tam soğutmadan bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. İyice karıştırıp üzerini ince ince kıydığınız maydanoz ile süsleyin. Servis yapın.
MALZEMELER
3 adet patates
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı labne peynir
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın ve biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra da küp küp doğrayın.
Ayrı bir kapta yoğurt, hardal, labne peyniri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Haşladığınız patatesleri tam soğutmadan bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. İyice karıştırıp üzerini ince ince kıydığınız maydanoz ile süsleyin. Servis yapın.
11 Ocak 2015 Pazar
Pastırmalı Humus
www.yemekteyiz.gen.tr/pastirmali-humus/
MALZEMELER
2 su bardağı nohut
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
4 diş sarımsak
3 adet limon
Kırmızı biber
Kırmızı pul biber (dilerseniz)
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmalık fıstık
Birkaç dilim pastırma
Tuz
YAPILIŞI
Nohutu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün nohutun sertliği ve yumuşaklığına göre karbonatı da ekleyip 20 dakika – 45 dakika arası düdüklü tencerede pişirin. Ve kabuklarını ayırın. Vaktiniz yoksa konserve nohut da kullanabilirsiniz. Daha sonra robot yardımıyla püre haline getirin.
Sonra püreyi bir kaba koyun. Limonun suyunu limon sıkacağı yardımıyla ayrı bir kaba sıkın. Sarımsakları ince ince doğrayıp limon suyuna ekleyin. Ardından tahini, sıvıyağı, kırmızı biberleri ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı püreye yavaş yavaş ve yedire yedire ekleyin. İyice karıştırın. Ardından üzerine tereyağ içinde kızdırdığınız biberleri ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Pastırmayı kırmızı biberli yağda bir süre çevirin.
Humus soğuduktan ve sertleştikten sonra üzerine pastırmayı ilave edin. Ve baharatlarla ya da dilediğiniz maydanoz, dolmalık fıstık gibi malzemelerle süsleyin. Servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı nohut
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
4 diş sarımsak
3 adet limon
Kırmızı biber
Kırmızı pul biber (dilerseniz)
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmalık fıstık
Birkaç dilim pastırma
Tuz
YAPILIŞI
Nohutu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün nohutun sertliği ve yumuşaklığına göre karbonatı da ekleyip 20 dakika – 45 dakika arası düdüklü tencerede pişirin. Ve kabuklarını ayırın. Vaktiniz yoksa konserve nohut da kullanabilirsiniz. Daha sonra robot yardımıyla püre haline getirin.
Sonra püreyi bir kaba koyun. Limonun suyunu limon sıkacağı yardımıyla ayrı bir kaba sıkın. Sarımsakları ince ince doğrayıp limon suyuna ekleyin. Ardından tahini, sıvıyağı, kırmızı biberleri ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı püreye yavaş yavaş ve yedire yedire ekleyin. İyice karıştırın. Ardından üzerine tereyağ içinde kızdırdığınız biberleri ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Pastırmayı kırmızı biberli yağda bir süre çevirin.
Humus soğuduktan ve sertleştikten sonra üzerine pastırmayı ilave edin. Ve baharatlarla ya da dilediğiniz maydanoz, dolmalık fıstık gibi malzemelerle süsleyin. Servis yapın.
9 Ocak 2015 Cuma
Puf Poğaça
www.yemekteyiz.gen.tr/puf-pogaca/
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Susam
YAPILIŞI
1 bardak sıcak suda mayayı eritin. 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edin. Sarısını da üzerine sürmek için bir kenara ayırın. Şekeri, tuzu, sütü, sıvıyağı ve aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra hamuru 3 parçaya bölün. (Daha iyi mayalanmış olur) Bir kenarda mayalanması için 2 saat kadar üzerine nemli bir bez örterek bekletin. 2 saat sonrasında hamurlardan küçük parçalar alıp elinizle yuvarlak ve hafif bastırılmış şekiller verin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam ya da çörek otu serpin.
Hafif yağladığınız tepsiye her birini dizerek 15 dakika kadar bekletin. Ardından önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Susam
YAPILIŞI
1 bardak sıcak suda mayayı eritin. 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edin. Sarısını da üzerine sürmek için bir kenara ayırın. Şekeri, tuzu, sütü, sıvıyağı ve aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra hamuru 3 parçaya bölün. (Daha iyi mayalanmış olur) Bir kenarda mayalanması için 2 saat kadar üzerine nemli bir bez örterek bekletin. 2 saat sonrasında hamurlardan küçük parçalar alıp elinizle yuvarlak ve hafif bastırılmış şekiller verin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam ya da çörek otu serpin.
Hafif yağladığınız tepsiye her birini dizerek 15 dakika kadar bekletin. Ardından önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)