www.yemekteyiz.gen.tr/kiymali-kasarli-ekmekler/
MALZEMELER
4 adet hamburger ekmeği
250 gram kıyma
1 adet soğan
250 gram kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Soğanları
küçük küçük doğrayın. Ateşte sıvıyağ ve bir tutam tuz atarak biraz
kavurduktan sonra üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kavurma işlemi bittikten sonra ateşten alın.
Hamburger
ekmeklerinin her birini ikiye bölün. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın
tepsisine hepsini dizin. Dizdiğiniz ekmeklerin içine dilim
dilim doğradığınız kaşarlardan birer dilim koyun. Daha sonra üzerine
kavurduğunuz kıymadan her birine kaşık yardımıyla bir miktar koyun.
Tekrar üzerine birer dilim kaşar peyniri koyun.
Daha
önce ısıttığınız fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Servis yapın.
Dilerseniz üzerini kırmızı pul biber ile de süsleyebilirsiniz.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
18 Ocak 2015 Pazar
17 Ocak 2015 Cumartesi
Bonibonlu Cevizli Yaş Pasta
www.yemekteyiz.gen.tr/bonibonlu-cevizli-yas-pasta/
MALZEMELER
1 adet hazır pandispanya kek
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı bonibon
Krema için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
İlk önce kremasını hazırlayın. Krema için sütü bir tencereye alıp ocağa koyun. Daha sonra un, nişasta, şeker ve vanilyayı sırayla süte ekleyerek iyice karıştırarak kaynatın. Kremayı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Daha sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın (Ilık olmalı)
Kekin alt bölümünü bir tabağa alıp sütle hafifçe ıslayın. Ilık olan kremanın yarısından daha az kısmını kekin alt kısmına doldurun. Daha sonra çekilmiş cevizlerin, damla çikolataların ve bonibonların 4/3 ünü kekin arasına serpiştirin.
Kekin üst bölümünü güzelce yerleştirdikten sonra üzerine ve yanlarına kalan kremayı düzgün şekilde yayın ve spatula yardımıyla düzeltin. Daha sonra süt ve kremşantiyi mikser yardımıyla iyice çırpıktan sonra kremanın üzerine yine düzgün şekilde yayın.
Daha sonra üzerine kalan cevizleri, damla çikolataları ve bonibonları serpiştirip süsleyin. Buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
1 adet hazır pandispanya kek
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı bonibon
Krema için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
İlk önce kremasını hazırlayın. Krema için sütü bir tencereye alıp ocağa koyun. Daha sonra un, nişasta, şeker ve vanilyayı sırayla süte ekleyerek iyice karıştırarak kaynatın. Kremayı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Daha sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın (Ilık olmalı)
Kekin alt bölümünü bir tabağa alıp sütle hafifçe ıslayın. Ilık olan kremanın yarısından daha az kısmını kekin alt kısmına doldurun. Daha sonra çekilmiş cevizlerin, damla çikolataların ve bonibonların 4/3 ünü kekin arasına serpiştirin.
Kekin üst bölümünü güzelce yerleştirdikten sonra üzerine ve yanlarına kalan kremayı düzgün şekilde yayın ve spatula yardımıyla düzeltin. Daha sonra süt ve kremşantiyi mikser yardımıyla iyice çırpıktan sonra kremanın üzerine yine düzgün şekilde yayın.
Daha sonra üzerine kalan cevizleri, damla çikolataları ve bonibonları serpiştirip süsleyin. Buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.
15 Ocak 2015 Perşembe
www.yemekteyiz.gen.tr
14 Ocak 2015 Çarşamba
Yoğurtlu Patates Salatası
www.yemekteyiz.gen.tr/yogurtlu-patates-salatasi/
MALZEMELER
3 adet patates
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı labne peynir
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın ve biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra da küp küp doğrayın.
Ayrı bir kapta yoğurt, hardal, labne peyniri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Haşladığınız patatesleri tam soğutmadan bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. İyice karıştırıp üzerini ince ince kıydığınız maydanoz ile süsleyin. Servis yapın.
MALZEMELER
3 adet patates
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı labne peynir
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın ve biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra da küp küp doğrayın.
Ayrı bir kapta yoğurt, hardal, labne peyniri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Haşladığınız patatesleri tam soğutmadan bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. İyice karıştırıp üzerini ince ince kıydığınız maydanoz ile süsleyin. Servis yapın.
11 Ocak 2015 Pazar
Pastırmalı Humus
www.yemekteyiz.gen.tr/pastirmali-humus/
MALZEMELER
2 su bardağı nohut
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
4 diş sarımsak
3 adet limon
Kırmızı biber
Kırmızı pul biber (dilerseniz)
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmalık fıstık
Birkaç dilim pastırma
Tuz
YAPILIŞI
Nohutu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün nohutun sertliği ve yumuşaklığına göre karbonatı da ekleyip 20 dakika – 45 dakika arası düdüklü tencerede pişirin. Ve kabuklarını ayırın. Vaktiniz yoksa konserve nohut da kullanabilirsiniz. Daha sonra robot yardımıyla püre haline getirin.
Sonra püreyi bir kaba koyun. Limonun suyunu limon sıkacağı yardımıyla ayrı bir kaba sıkın. Sarımsakları ince ince doğrayıp limon suyuna ekleyin. Ardından tahini, sıvıyağı, kırmızı biberleri ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı püreye yavaş yavaş ve yedire yedire ekleyin. İyice karıştırın. Ardından üzerine tereyağ içinde kızdırdığınız biberleri ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Pastırmayı kırmızı biberli yağda bir süre çevirin.
Humus soğuduktan ve sertleştikten sonra üzerine pastırmayı ilave edin. Ve baharatlarla ya da dilediğiniz maydanoz, dolmalık fıstık gibi malzemelerle süsleyin. Servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı nohut
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
4 diş sarımsak
3 adet limon
Kırmızı biber
Kırmızı pul biber (dilerseniz)
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmalık fıstık
Birkaç dilim pastırma
Tuz
YAPILIŞI
Nohutu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün nohutun sertliği ve yumuşaklığına göre karbonatı da ekleyip 20 dakika – 45 dakika arası düdüklü tencerede pişirin. Ve kabuklarını ayırın. Vaktiniz yoksa konserve nohut da kullanabilirsiniz. Daha sonra robot yardımıyla püre haline getirin.
Sonra püreyi bir kaba koyun. Limonun suyunu limon sıkacağı yardımıyla ayrı bir kaba sıkın. Sarımsakları ince ince doğrayıp limon suyuna ekleyin. Ardından tahini, sıvıyağı, kırmızı biberleri ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı püreye yavaş yavaş ve yedire yedire ekleyin. İyice karıştırın. Ardından üzerine tereyağ içinde kızdırdığınız biberleri ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Pastırmayı kırmızı biberli yağda bir süre çevirin.
Humus soğuduktan ve sertleştikten sonra üzerine pastırmayı ilave edin. Ve baharatlarla ya da dilediğiniz maydanoz, dolmalık fıstık gibi malzemelerle süsleyin. Servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)