MALZEMELER:
250 gram yarma
1 adet soğan
10 su bardağı kemik suyu
Yarım kilo yoğurt
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
Yarım adet limon suyu
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
Tuz
YAPILIŞI:
Yarmayı haşlayın.
Diğer yandan başka bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu iyice karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin. Haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin.
Ayrı bir kapta ince doğradığınız soğanı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu da üzerine ekleyin.
Bu karışımı, karabiberi ve tuzu kaynayan çorbaya ilave edin.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp pişirdiğiniz çorbanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
24 Eylül 2014 Çarşamba
Bezelye Çorbası
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru bezelye
10 su bardağı et suyu
1 adet havuç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyeğı
Tuz
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın ve 5 saat kadar suda bekletin.
Soğan ve havuçları küçük küçük doğrayın. Yağ ile birlikte kısık ateşte 5 dakika kadar kavurun. Unu katıp 3 dakika kadar daha kavurun.
Et suyu ve bezelyeyi ekleyin. Kısık ateşte bezelye ezilene kadar pişirin.
Çorbayı süzgeçten ezerek başka bir kaba alın.
Tuz atıp tekrar ateşe koyun.
Süt ve yumurtadan elde ettiğiniz terbiyeyi katın. Ateşten alın. Servis yapın.
1 su bardağı kuru bezelye
10 su bardağı et suyu
1 adet havuç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyeğı
Tuz
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın ve 5 saat kadar suda bekletin.
Soğan ve havuçları küçük küçük doğrayın. Yağ ile birlikte kısık ateşte 5 dakika kadar kavurun. Unu katıp 3 dakika kadar daha kavurun.
Et suyu ve bezelyeyi ekleyin. Kısık ateşte bezelye ezilene kadar pişirin.
Çorbayı süzgeçten ezerek başka bir kaba alın.
Tuz atıp tekrar ateşe koyun.
Süt ve yumurtadan elde ettiğiniz terbiyeyi katın. Ateşten alın. Servis yapın.
Beylerbeyi Çorbası
MALZEMELER:
250 gram tavuk ciğeri
6 su bardağı tavuk suyu
2 adet patates
1 çay bardağı kırık pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
Kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI:
Ciğerleri küçük küçük doğrayın.
Tavuk suyunu tencereye alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edip kaynatın.
Pirinci yıkayın ve süzün. Kaynayan tavuk suyuna ilave edin.
Pirinçler hafif yumuşayınca ciğeri ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip patatesleri kızartın.
1 çorba kaşığı unu 1 çay bardağı su ile karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya karıştırarak ilave edin.
Sirke ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Kırmızı biberi serpin. Servis yapın.
250 gram tavuk ciğeri
6 su bardağı tavuk suyu
2 adet patates
1 çay bardağı kırık pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
Kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI:
Ciğerleri küçük küçük doğrayın.
Tavuk suyunu tencereye alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edip kaynatın.
Pirinci yıkayın ve süzün. Kaynayan tavuk suyuna ilave edin.
Pirinçler hafif yumuşayınca ciğeri ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip patatesleri kızartın.
1 çorba kaşığı unu 1 çay bardağı su ile karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya karıştırarak ilave edin.
Sirke ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Kırmızı biberi serpin. Servis yapın.
23 Eylül 2014 Salı
Domatesli Yumurta
MALZEMELER:
4 adet yumurta
YAPILIŞI:
Teflon bir tavada sıvıyağ ile ince ince doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine halka halka doğradığınız sivri biberleri ekleyip pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Üzerine kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edin. Biraz daha pişirin.
Yumurtaların beyazlarını ayırıp iyice çırparak karıştırın. Malzemelerin üzerine yumurta beyazlarını gezdirin ve karıştırmadan kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra yumurtaların sarıları için yuvalar açın. Sarılarını da bu yuvalara ekleyin.
Üzerine biraz tuz ve biber serpin.
Bu şekilde pişirip, kekikle süsleyerek servis yapın.
4 adet yumurta
6 adet domates
1 adet soğan
3 adet taze sivri biber
Sıvıyağ
Karabiber
Kimyon
Kırmızıbiber
Kekik
Tuz
YAPILIŞI:
Teflon bir tavada sıvıyağ ile ince ince doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine halka halka doğradığınız sivri biberleri ekleyip pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Üzerine kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edin. Biraz daha pişirin.
Yumurtaların beyazlarını ayırıp iyice çırparak karıştırın. Malzemelerin üzerine yumurta beyazlarını gezdirin ve karıştırmadan kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra yumurtaların sarıları için yuvalar açın. Sarılarını da bu yuvalara ekleyin.
Üzerine biraz tuz ve biber serpin.
Bu şekilde pişirip, kekikle süsleyerek servis yapın.
Çılbır
MALZEMELER:
5 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Yarım fincan sirke
Kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI:
Geniş bir tencereye 5 su bardağı su, yarım fincan sirke ve tuz koyup kaynatın.
Dağılmamasına dikkat ederek yumurtaları kaynar suyun içine kırın. 5 dakika kadar pişirin.
Daha sonra delikli kepçe yardımıyla sudan alıp suyunu süzün ve bir tabağa alın.
Diğer yandan yoğurda biraz tuz ekleyip çatalla çırpın. Çırptıktan sonra yumurtaların üzerine dökün.
Hepsinin üzerine yağda kızdırdığınız kırmızı biberleri gezdirin. Sıcak servis yapın.
5 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Yarım fincan sirke
Kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI:
Geniş bir tencereye 5 su bardağı su, yarım fincan sirke ve tuz koyup kaynatın.
Dağılmamasına dikkat ederek yumurtaları kaynar suyun içine kırın. 5 dakika kadar pişirin.
Daha sonra delikli kepçe yardımıyla sudan alıp suyunu süzün ve bir tabağa alın.
Diğer yandan yoğurda biraz tuz ekleyip çatalla çırpın. Çırptıktan sonra yumurtaların üzerine dökün.
Hepsinin üzerine yağda kızdırdığınız kırmızı biberleri gezdirin. Sıcak servis yapın.
Fırında Soslu Tavuk
MALZEMELER:
750 gram tavuk eti, göğüs
750 gram patates
750 gram havuç
750 gram konserve bezelye
Sos için;
1 su bardağı un
200 gram kaşar peyniri
15 gram margarin
1,5 çorba kaşığı köri
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu da haşlayıp didikleyin.
Malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
Sos için yağı tencereye alın ve unu ekleyip kavurun. Sütü de yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak top olmasını önleyin.
Köri, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
Sosu daha önce hazırladığınız malzeme karışımına dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Daha önce ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
750 gram tavuk eti, göğüs
750 gram patates
750 gram havuç
750 gram konserve bezelye
Sos için;
1 su bardağı un
200 gram kaşar peyniri
15 gram margarin
1,5 çorba kaşığı köri
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu da haşlayıp didikleyin.
Malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
Sos için yağı tencereye alın ve unu ekleyip kavurun. Sütü de yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak top olmasını önleyin.
Köri, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
Sosu daha önce hazırladığınız malzeme karışımına dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Daha önce ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)