23 Eylül 2014 Salı

Fırında Soslu Tavuk

MALZEMELER:

750 gram tavuk eti, göğüs

750 gram patates

750 gram havuç

750 gram konserve bezelye

Sos için;

1 su bardağı un

200 gram kaşar peyniri

15 gram margarin

1,5 çorba kaşığı köri

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu da haşlayıp didikleyin.


Malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.

Sos için yağı tencereye alın ve unu ekleyip kavurun. Sütü de yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak top olmasını önleyin.

Köri, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.

Sosu daha önce hazırladığınız malzeme karışımına dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın.

Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Daha önce ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder