MALZEMELER:
750 gram tavuk eti, göğüs
750 gram patates
750 gram havuç
750 gram konserve bezelye
Sos için;
1 su bardağı un
200 gram kaşar peyniri
15 gram margarin
1,5 çorba kaşığı köri
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu da haşlayıp didikleyin.
Malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
Sos için yağı tencereye alın ve unu ekleyip kavurun. Sütü de yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak top olmasını önleyin.
Köri, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
Sosu daha önce hazırladığınız malzeme karışımına dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Daha önce ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder