MALZEMELER:
250 gram yarma
1 adet soğan
10 su bardağı kemik suyu
Yarım kilo yoğurt
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
Yarım adet limon suyu
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
Tuz
YAPILIŞI:
Yarmayı haşlayın.
Diğer yandan başka bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu iyice karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin. Haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin.
Ayrı bir kapta ince doğradığınız soğanı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu da üzerine ekleyin.
Bu karışımı, karabiberi ve tuzu kaynayan çorbaya ilave edin.
Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp pişirdiğiniz çorbanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder