MALZEMELER:
250 gram tavuk ciğeri
6 su bardağı tavuk suyu
2 adet patates
1 çay bardağı kırık pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
Kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI:
Ciğerleri küçük küçük doğrayın.
Tavuk suyunu tencereye alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edip kaynatın.
Pirinci yıkayın ve süzün. Kaynayan tavuk suyuna ilave edin.
Pirinçler hafif yumuşayınca ciğeri ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip patatesleri kızartın.
1 çorba kaşığı unu 1 çay bardağı su ile karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya karıştırarak ilave edin.
Sirke ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Kırmızı biberi serpin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder