14 Mart 2015 Cumartesi

Kaşar Peyniri Kızartma

Yarın sabah kahvaltıda kaşar peyniri kızartması yapalım mı? Hem çok kolay-hızlı hem de çok lezzetli smile ifade simgesi


www.yemekteyiz.gen.tr

MALZEMELER
Kaşar peyniri
1 adet yumurta
Galeta unu
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Kaşar peynirlerini dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Yumurtayı bir kaba alıp iyice çırpın. 
Dilimlediğiniz peynirleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
Çok az miktarda sıvıyağda üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

10 Mart 2015 Salı

Sunumlar, Sunumlar

Sevdiklerimize yemek ikramları yaparken çok daha fazla sunumuna dikkat ederiz. Öyle ki günümüzde mutfak ve sunum alanındaki moda hızla yayılmaktadır. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte yüzlerce, binlerce örneğine ulaşabilir yine internet sayesinde beğendiğimiz ürünlere kolaylıkla ulaşabiliyoruz.
Belki de sunumlar insanlara sevgimizi göstermenin başka bir yoludur. Ve aşkla yapılır ve sevgiyle ve hevesle…Aşkla, sevgiyle yapılan herşey güzeldir sonuçta:)
Bu sunumlar o lezzetli yemeklerimizle birleşince sunulan kişinin hissettiği memnuniyeti kendimizde hissederiz. Mutlu etmişizdir ve mutlu oluruz.
Yemek yemek de yemek yapmak da bir sanattır. Günümüzde artan mutfak-sunum modası ile birlikte bu sanata gönül verenlerin sayısı artmıştır. Yaşasın yemek yapmak, yaşasın mutlu mutfaklar.

2 Mart 2015 Pazartesi

Tartolet

www.yemekteyiz.gen.tr


MALZEMELER
50 gram eritilip soğutulmuş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta sarısı
Çok az miktarda kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 adet orman meyveli sos

ve silikonla kalıplar
ve mevsim meyvelerinden diledikleriniz
YAPILIŞI
Kreması için hazırladığınız malzemeler dışındaki malzemelerin hepsini bir kaba alıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar koparıp silikon kalıpların içine elinizle bastırarak yerleştirin. Ortasının şişip kabarmaması için kalıbın dibine doğru çatalla delikler açın. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin. 

Kreması için bir tencereye sütü, unu, nişasta ve şekeri alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra muhallebiyi soğutup kalıptaki hamurların üzerine ekleyin. 
Ardından dilediğiniz mevsim meyvelerini de üzerine koyun ve daha sonra da en üste orman meyveli sosu ekleyin. 
** Muhallebiyi soğuduktan sonra iyice çırpın. Kurabiyelerin içine servis yapmadan 10 dakika önce koymalısınız ki kurabiyeler yumuşamasın. 

22 Şubat 2015 Pazar

Kolay Tatlı


MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin
 
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
YAPILIŞI
 
Malzemelerin hepsini bir kaba koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Dilediğiniz gibi örgü, yuvarlak vs şekiller verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili ya da yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Diğer yandan şeker ve suyu iyice karıştırın. 

Piştikten sonra fırından çıkardığınız tatlıların üzerine (soğumadan) şerbeti dökün. Tatlıyı soğuttuktan sonra servis yapın.

17 Şubat 2015 Salı

Tavuklu Marul Salatası



www.yemekteyiz.gen.tr

MALZEMELER
100 gram tavuk göğsü
15-20 yaprak marul
2 adet domates
Yarım su bardağı mısır
Birkaç dilim cheddar peyniri
Kırmızı pul biber
Sıvıyağ
Limon
Tuz
YAPILIŞI
Tavukları ince ince doğrayın. Bir tavada kızartın. Dilerseniz haşlayıp da salataya ekleyebilirsiniz.
Marulları ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Servis tabağına ince ince doğradığınız marulları, kızarttığınız (haşladığınız) tavuğu ve küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Daha sonra da peynir hariç geri kalan malzemeyi ekleyerek iyice karıştırın. 

Cheddar peynirini ateşte çok kısa süreli ısıtıp erimesini sağlayın. Eriyen peyniri salatanın üzerine yayın. Servis yapın.

12 Şubat 2015 Perşembe

Karadeniz Pidesi - Kıymalı


MALZEMELER
3 su bardağı un
1 adet mayanın yarısı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Ilık su
İçi için;
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tereyağı 
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığından az salça

YAPILIŞI
Unu bir kaba alın. İçine ılık su yardımıyla erittiğiniz mayayı katın. Tereyağını da bir tavada eritip içine ekleyin. Daha sonra da diğer malzemeleri ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Ilık suyu hamur kıvamını tutturana kadar yavaş yavaş ekleyin. Çok cıvık olursa un ekleyerek dengeleyebilirsiniz. 
Hamur yoğurma işlemini bitirdikten sonra hamuru 1 saat kadar mayalanması için kenarda bekletin. 
Bu esnada pidenin içini hazırlayabilirsiniz. Biraz miktarda tereyağı ve sıvıyağı karışımını tavada kızdırın. Küp küp kestiğiniz soğanları ekleyip kavurun. Daha sonra kıymayı, salçayı ve baharatları katıp iyice kavurun. Kavurduktan sonra ateşten alın.
1 saat kadar mayalamaya bıraktığınız hamuru 5-6 parçaya bölün. Her bir parçayı merdane yardımıyla fotoğraftaki gibi uzun şekilde açın. Hazırladığınız içi çizgi şeklinde hamurun ortasına koyarak yanlardan uçlarını birleştirin. Pideyi açık ya da kapalı yapmak tercihinize kalmıştır. Kapalı yapmak isterseniz tamamen birleştirin iki yanın uçlarını. Açık yapmak isterseniz sadece kenarları birleştirip bırakın. 
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alıp üzerine tereyağı sürün. Dilerseniz yumurta da kullanabilirsiniz. Ve yine dilerseniz kıyma yerine peynir, kaşar peyniri gibi iç koyabilirsiniz.