www.yemekteyiz.gen.tr/zeytinli-acma/
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağına yakın sıvıyağ
1 yumurta, 1 yumurta sarısı
Zeytin
Aldığı kadar un
Süt
ve suyu bir tencerede ateşte ılık hale getirin. Ateşten alıp hamuru
yoğuracağınız kaba alın. Ardından 1 adet mayayı katarak elinizle
karıştırarak erimesini sağlayın.
Daha
sonra üzerine yumurtayı ve sıvıyağını katarak elinizle karıştırmaya
devam edin. Yine ardından şekeri, tuzu ekleyin. Biraz daha
karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurma işlemine
başlayın.
Unu
azar azar ekleyerek ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Hamur
halini aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanması için üzerini örterek bir
kenarda bekletin.
1
saatin ardından hamurlardan bir miktar alarak, uzun bir şekil verip
etrafında döndürerek gül böreği şekli verin. Her bir parçaya aynı işlemi
uygulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Hemen
ardından üzerilerine 1 yumurta sarısını sürün. Hamurların üst
taraflarına elinizle küçük yerler açarak çekirdeklerini çıkardığınız
zeytinlerden birkaç tane yerleştirin. Dilerseniz sade, peynirli de
yapabilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/ugur-bocegi-patates-salata/
MALZEMELER
3 adet patates
6 adet kornişon turşu
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal yeşil soğan
2 adet kırmızı biber
Yarım kase yoğurt
Yarım limon
Mayonez
Zeytin
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri
soyup haşlayın. Haşlandıktan sonra rendeleyin ya da ezin. Bir kaba
alın. İçine Küçük küçük doğradığınız maydanozları, yeşil soğanları ve
kornişon turşuları katıp karıştırın.
Daha
sonra biraz sıvıyağ, karabiber, limon ve tuz ekleyerek iyice yoğurun.
Servis tabağına, karışımı fotoğrafta gördüğünüz gibi şekillendirin.
Şekil
verdiğiniz patatesin üzerini, mayonezle karıştırdığınız yoğurdu kaşık
yardımıyla her tarafına yayın. Daha sonra ince ince doğradığınız kırmızı
biberlerle ve çekirdeğini çıkardığınız zeytinlerle yine fotoğraftaki
gibi üzerini şekillendirin. Maydanoz yapraklarıyla etrafını
süsleyin.Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/domatesli-sehriye-corbasi/
MALZEMELER
1 su bardağı domates rendesi
Yarım su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı su
Birkaç dal maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Bir
tencerede tereyağı ve çok az miktarda sıvıyağı koyup ateşte eritin. Unu
da ekleyip sürekli karıştırın. Daha sonra rendelediğiniz domatesleri
ekleyip ezerek kavurun. İyice kavurduktan sonra suyu ekleyin.
Karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan
sonra tencereye tel şehriyeyi ve tuzu ekleyin. Ardından da küçük küçük
doğradığınız maydanozu ilave edin. Bir taşım kaynatıp 5-10 dakika kadar
dinlendirin. Servis yapın.
Dilerseniz üzerini maydanoz yaprakları ya da kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
www.yemekteyiz.gen.tr/visneli-sutlu-tatli/
MALZEMELER
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Sosu İçin
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
1 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek İçin
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Bir
tencereye unu, sütü, nişastayı ve şekeri koyup karıştırarak kaynatın.
Koyulaşmaya başladığında vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kısık ateşte 3 dakika kadar daha pişirdikten sonra ateşten alın. Cam
bir kaba alıp üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin. Buzdolabına koyun ve
3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Diğer
yandan sos için vişne suyunu bir tencereye aktarın. Ateşe koyun ve
ardından nişasta ve şekeri ekleyip 3 dakika kadar daha sürekli
karıştırın. Daha sonra çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye
ekleyin. Orta ısılı ateşte kaynayıp kıvamını alana kadar karıştırmaya
devam edin. Kıvamını alan sosu ateşten alıp ara ara karıştırarak
soğumasını sağlayın.
Soğuttuğunuz
sosu buzdolabında beklettiğiniz muhallebinin üzerine güzelce yayın. Ve
tekrar buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra üzerini hindistan
cevizi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.