MALZEMELER:
1 su bardağı süt
150 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Alabildiğince un
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Maydanoz
YAPILIŞI:
Sütü, 2 çorba kaşığı sıvıyağı, yumurtayı, tuzu ve unu geniş bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar iyice karıştırın ve yoğurun.
Hamurdan 12 adet eşit parçalar elde edin. Bu hamurları tek tek açın.
Üzerilerine margarin ve sıvıyağı karışımı sürün.
Hamurları 3er 3er üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde edin. Yarım saat kadar dinlendirin.
Daha sonra büyük bir yufka olacak şekilde açın. Açtığınız bu yufkaları bohça şeklini vererek katlayın. Yarım saat kadar daha dinlendirin.
Sonra her yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Parçaların ortalarına maydanozlu peynir karışımı koyup tekrar bohça şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine dizip üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder