MALZEMELER:
Yarım kilo fileto edilmiş mezgit balığı ya da dilediğiniz beyaz etli balık
1 adet portakalın suyu
100 gram çekilmiş badem içi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı bal
Kimyon
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Balıkları çok küçük olmayacak şekilde parçalara bölün. Derin bir tabağa yan yana dizin.
Diğer yandan bal ve portakal suyunu küçük bir kasede iyice çırpıp balıkların üzerinde gezdirin.
Karabiber, kimyon ve tuz serpip balıkları çevirin. Bu sosta yarım saat kadar bekleterek marine edin.
Unu bir tabağa yayın.
Yumurtaları derin bir kapta çatalla köpük köpük olana kadar çırpın. Çekilmiş bademleri de başka bir tabağa koyun.
Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırın, balıkları sosun içinden alıp önce una, sonra yumurtaya en son da bademe batırın. Kızgın yağda önlü arkalı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder