MALZEMELER:
500 gram pırasa
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 3 santim genişliğinde doğrayın.
Kırmızı mercimeği ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün.
Pırasaları bir tencereye alın. Havuç, patates ve soğanları temizledikten sonra iri iri rendeleyin.
Sebzeleri bir tencereye alın. 5 bardak suyu ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Ateşten alıp blendır yardımıyla ezin. 3 su bardağı et suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Un, süt, karabiber ve tuzu karıştırıp sonrasında yumurtayı da ekleyip çırpın. Çorbaya karışımı ekleyerek bir taşım kaynatın.
Dilerseniz tereyağını eritip üzerine gezdirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder