MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye
8 su bardağı tavuk suyu
1 fincan zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
YAPILIŞI:
Zeytinyağını bir tencereye koyup kızdırın. Üzerine rendelenmiş soğan ve rendelenmiş havuç ekleyin. Sarımsakları küçük küçük doğarayıp tencereye ekleyin. Tahta kaşıkla malzemeleri karıştırırak 2 dakika kadar kavurun. En son şehriyeyi üzerine ekleyin. Bir müddet daha kavurun.
Sıcak olarak beklettiğiniz tavuk suyunu tencereye ekleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp ilave edin. Ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.
Diğer yandan yumurta sarısı, un ve limonu bir kapta güzelce çırpın. Yoğurdu ilave ederek tekrar çırpın.
Kaynamaya başlayan çorbaya yavaş yavaş bu karışımı dökün. Tekrar iyice karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tız, kırmızı pul biber, dilerseniz nane ve fesleğen ekleyip son kez karıştırın. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder