MALZEMELER:
1 su bardağı kuru fasulye
6 adet domates
6 su bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet defne yaprağı
Karabiber
Kekik
Tuz
YAPILIŞI:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın.
Suyunu değiştirip hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyın.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı sote edin.
Domates, defne yaprağı, karabiber, kekik ve tuz ekleyip kısık ateşte kavurun. Daha sonra da su ilave edip kaynatın.
Fasulyeyi ekleyin ve pişmeye bırakın. Defneyaprağını çorbanın içinden alın.
Ateşten alıp ince ince kıydığınız maydanozla süsleyin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder