24 Eylül 2014 Çarşamba

Kırmızı Mercimek Çorbası

MALZEMELER:

1 su bardağı kırmızı mercimek

10 su bardağı et suyu

1 adet soğan

1 kahve fincanı un

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

2 adet yumurta sarısı

Küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış 2 dilim ekmek

Tuz

YAPILIŞI:

Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kadar kavurun. İçine un ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun.

Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Et suyu ve mercimeği unlu karışıma ekleyerek birlikte yavaş yavaş kaynatın. Tuzunu katın.

Çorbayı süzgeçten ezerek geçirin. Daha sonra tekrar ateşe koyun.

Karıştırdığınız süt ve yumurtayı çorbanın içine katın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.

Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder